Sposób przygotowania:
Snickers domowy
Dolna warstwa: Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Foremka moja to 20x25. W misce nad parą stopić razem oba składniki, następnie wlać do naczynia formy i rozprowadzić równo. Odstawić do stwardnienia. Warstwa nugat;Roztopić masło w rondlu na średnim ogniu. Dodać cukier i mleko, mieszając do rozpuszczenia się, doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodać pianki, masło orzechowe i wanilię, mieszać aż się składniki połączą na gładką masę. Część orzeszków dodać do masy a część wysypać na warstwę czekolady w formie. Masę wylać na warstwą czekolady dolnej. Odstawić do zastygnięcia. Warstwa karmel: Wymieszać oba składniki w misce. Zalać warstwę nugatu, wstawić do lodówki do zastygnięcia. Warstwa górna; Stopić składniki w garnku nad parą, wymieszać, następnie wlać na warstwę karmelową, równomiernie rozprowadzić. Odstawić do ostudzenia i stwardnienia. Ciasto trzymać w lodówce, a nawet można dać na chwilę do zamrażalnika, żeby móc lepiej go pokroić. Inaczej jest ciężko bo warstwy się kleją a karmel wypływa.
edytaha
kasiunia.1981
...i to jeszcze jak;D
kukielka
Triss
bernika
Majcia
bernika
ja kupiłam niesłodzone, bo i tak jest to ciasto mega słodkie dzięki karmelowi i piankom.
Majcia
czekoladka_m
jovi
bernika
ja czekolade polamalam tak zyby objetosciowo zajmowala 1 i 1/4 szklanki
jovi
bernika
jovi to mi tak wyszlo cala czekolada i chyba 2 kostki.
jovi
Dzięki wielkie:)