aniolek27

aniolek27

Szef Kuchni
[Przepisów: 64]

Śnieżynkowo-kokosowy torcik

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczny i szybki w przygotowaniu torcik

Śnieżynkowo-kokosowy torcik

Składniki:

Śnieżynkowo-kokosowy torcik

 

  • 2-3 gotowe blaty biszkoptowe
  • 1/2 śmietany 30%
  • 2 opakowania bitej śmietany "Śnieżki"
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 100 g bialej czekolady
  • lyzka konfitury morelowej
  • galaretka (smak opcjonalny)
  • dowolne owoce (mogą być z puszki)

 

Sposób przygotowania:

Śnieżynkowo-kokosowy torcik
Odlać 1/2 szklanki śmietany i podgrzać wraz z pokruszoną czekoladą. Delikatnie podgrzewać aż do rozpuszczenia czekolady, a następnie pozostawić do ostygnięcia. Galaretkę przygotować z godnie z przepisem na opakowaniu. Resztę śmietany ubić z proszkiem (2 opakowania śnieżki), następnie dodać wiórki, a także resztę śmietany z rozpuszczoną czekoladą. Powstalą masę rozsmarować na blatach biszkoptowych wraz z odrobiną marmolady dla smaku. Wierzch tortu udekorować owocami oraz zalać tężejącą galaretką. Pozostawić w lodówce do stężenia. Polecam, smacznego!

Tagi:

czekolada