aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Snikers

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Proste i dobre ciasto z masą kajmakową.

Snikers

Składniki:

Snikers

 

  • 6 łyżek cukru
  • 6 łyżek mąki pszennej
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki oleju
  • 6 jaj
  • 1 puszka kajmaku
  • 20 dag orzechów włoskich pokruszonych
  • 2 śnieżki
  • 1 szkl wody
  • 2 galaretki cytrynowe

Sposób przygotowania:

Snikers
Białka ubijamy z cukrem na sztywno. Dodajemy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia olej i żółtka. Mieszamy i pieczemy w formie 25/36. Zimny przekrawamy na pół. Przekładamy masą krówkową czyli dajemy połowę masy krówkowej a na nią wykładamy grubo posiekane orzechy i przykrywamy resztą masy i na nią biszkopt. Śnieżkę robimy według przepisu na jej opakowaniu i dodajemy do niej gęstniejące galaretki rozpuszczone w wodzie. Śnieżkę dajemy na wierzch biszkopta.