Sposób przygotowania:
soczewica z warzywami i kiełbasą
soczewice zagotowac w litrze wody dodać bulion mięsny sól pieprz i gotować 30 minut
w miedzy zcasie por czyścimy kroimy w plasterki, cebule marchew seler obrac i pokroic w kostkę
na rozgrzanym oleju podsmażayć cebulę dodać warzywa i dusić po około 5 minutach dodajemy do soczewicy i gotujemy 30minut
doprawiamy do smaku solą ziołową cukrem i octem
teraz możemy dodac pokrojoną w plasterki kiełbase i krótko pogotować
w miedzy zcasie por czyścimy kroimy w plasterki, cebule marchew seler obrac i pokroic w kostkę
na rozgrzanym oleju podsmażayć cebulę dodać warzywa i dusić po około 5 minutach dodajemy do soczewicy i gotujemy 30minut
doprawiamy do smaku solą ziołową cukrem i octem
teraz możemy dodac pokrojoną w plasterki kiełbase i krótko pogotować