Sposób przygotowania:
Soczyście owocowy placek
Ubijamy białka. Dodajemy szklankę cukru, żółtka oraz mąkę wymieszaną uprzednio z proszkiem do pieczenia. Mieszamy i przelewamy do blaszki. Pieczemy w temperaturze 190 s.c przez 20 minut. Studzimy i przekrawamy na dwa placki. Połowę kiwi z opakowania kroimy w kostkę, następną połowę w plastry. Do garnka wlewamy 1/2 litra wody, dodajemy kostki kiwi, resztę cukru i chwilę gotujemy. Studzimy. W gorącym soku z kiwi rozpuszczamy 2 galaretki. Studzimy. Na blaszkę wykładamy jedną część biszkoptu , na nim układamy plastry kiwi, posypujemy melisą i zalewamy galaretkami. Czekamy aż stężeje. Przykrywamy drugą warstwą biszkoptu.Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy dwie galaretki i wylewamy na biszkopt. Czekamy,aż stężeje. Na warstwie śmietanowej układamy plastry kiwi, melisę, ananasa, żurawinę i zalewamy gęstniejącymi dwoma galaretkami rozpuszczonymi w 3 szklankach wody. Wstawiamy do lodówki na 3 godziny.
edytaha
Czy tą druga połowę kiwi (która idzie na wierzch) też gotujesz, czy na surowo zalewasz galaretką?
elzbieta8960
edytaha
misia14
edytaha
Zarzekasz się, że odpowiadasz na pytania pod przepisami, to odpowiedz. Traktujesz użytkowników jak zło konieczne, to potem nie dziw się, że na Ciebie najeżdżają