Sposób przygotowania:
Pyszne ciasto z fasoli czarnej z dynią cukinią
Cukinię zetrzeć na tarce grubsze oczka, dynię zetrzeć na tarce grubsze oczka osobno.
Do garnka wsypać dynię, wodę, cukier, sok z cytryny i gotować z 10 minut, wsypać kisiele morelowe i szybko zamieszać do zagęszczenia, przełożyć do miski do przestygnięcia i blenderem zmiksować.
Fasolę czarną odlać z wody i blenderem zmiksować.
Do garnka po dyni wsypać cukienię, cukier, sok z cytryny, cukier wanilinowy, wodę i gotować z 10 minut, wsypać kisiele cytrynowe i szybko zamieszać do zagęszczenia, zostawić do przestygnięcia i blenderem zmiksować.
Jajka, cukier, cukier wanilinowy mikserem utrzeć do spienienia, masa ma być "zważona", wsypać mąkę, proszek do pieczenia, kakao, zmiksowaną fasolę czarną i mikserem połączyć składniki.
Użyłam dwie formy (jedna na wynos do pracy męża) 20x10 cm, 29x16 cm wyłożone papierem do pieczenia (lub jedna duża forma 34X25 cm), do form przełożyć ciasto, następnie letnią cukinię, dynię.
Z podanych składników zrobić w misce po cieście mikserem kruszonkę i rozsypać na wierzchu ciasta.
Piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, ciasta piec około 60 minut, w piekarniku zostawić do wystudzenia, potem w chłodnym miejscu najlepiej całą noc, aby kisiele dobrze zastygły.
Do garnka wsypać dynię, wodę, cukier, sok z cytryny i gotować z 10 minut, wsypać kisiele morelowe i szybko zamieszać do zagęszczenia, przełożyć do miski do przestygnięcia i blenderem zmiksować.
Fasolę czarną odlać z wody i blenderem zmiksować.
Do garnka po dyni wsypać cukienię, cukier, sok z cytryny, cukier wanilinowy, wodę i gotować z 10 minut, wsypać kisiele cytrynowe i szybko zamieszać do zagęszczenia, zostawić do przestygnięcia i blenderem zmiksować.
Jajka, cukier, cukier wanilinowy mikserem utrzeć do spienienia, masa ma być "zważona", wsypać mąkę, proszek do pieczenia, kakao, zmiksowaną fasolę czarną i mikserem połączyć składniki.
Użyłam dwie formy (jedna na wynos do pracy męża) 20x10 cm, 29x16 cm wyłożone papierem do pieczenia (lub jedna duża forma 34X25 cm), do form przełożyć ciasto, następnie letnią cukinię, dynię.
Z podanych składników zrobić w misce po cieście mikserem kruszonkę i rozsypać na wierzchu ciasta.
Piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, ciasta piec około 60 minut, w piekarniku zostawić do wystudzenia, potem w chłodnym miejscu najlepiej całą noc, aby kisiele dobrze zastygły.