Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Udka marynowane w wędzonej papryce

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Soczyste i leciutko pikantne udka długo marynowane w wędzonej papryce, ziołach i czosnku. Polecam na obiad z przyjaciółmi.

Udka marynowane w wędzonej papryce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Udka marynowane w wędzonej papryce

 

 

Sposób przygotowania:

Udka marynowane w wędzonej papryce
Do kubka wsypać sól, pieprz, dodać zioła prowansalskie, obie papryki. Dodać keczup, olej i wymieszać. Następnie czosnek i cebulę obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać pokruszonego liścia laurowego. Wymieszać. Udka oczyścić, umyć i osuszyć. Włożyć do rękawa do pieczenia, wlać marynatę i dokładnie udka w niej obtoczyć. Worek zawiązać, włożyć do lodówki na co najmniej dobę. Mięso wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 70-75 minut. Podawać z surówką i ziemniakami lub innymi dodatkami
Udka marynowane w wędzonej papryce
Do kubka wsypać sól, pieprz, dodać zioła prowansalskie, obie papryki.
Udka marynowane w wędzonej papryce
Dodać keczup, olej i wymieszać. Następnie czosnek i cebulę obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać pokruszonego liścia laurowego. Wymieszać.
Udka marynowane w wędzonej papryce
Udka oczyścić, umyć i osuszyć. Włożyć do rękawa do pieczenia, wlać marynatę i dokładnie udka w niej obtoczyć. Worek zawiązać, włożyć do lodówki na co najmniej dobę.

Tagi:

zioła