Sposób przygotowania:
Udka marynowane w wędzonej papryce
Do kubka wsypać sól, pieprz, dodać zioła prowansalskie, obie papryki. Dodać keczup, olej i wymieszać. Następnie czosnek i cebulę obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać pokruszonego liścia laurowego. Wymieszać. Udka oczyścić, umyć i osuszyć. Włożyć do rękawa do pieczenia, wlać marynatę i dokładnie udka w niej obtoczyć. Worek zawiązać, włożyć do lodówki na co najmniej dobę. Mięso wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 70-75 minut. Podawać z surówką i ziemniakami lub innymi dodatkami
mysza75
Alex_M
dzięki :)
Mniam1
Alex_M
dzięki :) ja mam to szczęście, że w tygodniu córka do 15 w przedszkolu, a mąż w pracy, więc robię zdjęcia na spokojnie.. a w weekend... zdjęcia robię swojej porcji podczas gdy oni już mlaszczą :) haha