Sposób przygotowania:
Soczyste szaszłyki
Jabłko, gruszkę umyć osuszyć, wykroić gniazda nasienne, obrać i pokroić w dużą kostkę.
Śliwki przekroić na pół, wyjąć pestki.
Banan pokroić w grube plastry.
Winogrona i truskawki, odszypułkować.
Owoce nabić na długie szpadki.
Posmarować stopionym, lekko zastygającym masłem.
Polać sokiem z cytryny lub pomarańczy, posypać cukrem.
Owocowe szaszłyki ułożyć na rozgrzanym grillu.
Piec, często obracając, aż cukier się skarmelizuję.
Upieczone owoce skropić aromatycznym alkoholem.
Śliwki przekroić na pół, wyjąć pestki.
Banan pokroić w grube plastry.
Winogrona i truskawki, odszypułkować.
Owoce nabić na długie szpadki.
Posmarować stopionym, lekko zastygającym masłem.
Polać sokiem z cytryny lub pomarańczy, posypać cukrem.
Owocowe szaszłyki ułożyć na rozgrzanym grillu.
Piec, często obracając, aż cukier się skarmelizuję.
Upieczone owoce skropić aromatycznym alkoholem.