czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Sok z czarnej porzeczki 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Zawsze robię na zimę dużo przetworów, w tym soków. Ten smakuje nam najbardziej:)

Sok z czarnej porzeczki 2

Składniki:

Sok z czarnej porzeczki 2

 

Sposób przygotowania:

Sok z czarnej porzeczki 2
Owoce dokładnie umyć, następnie usunąć szypułki, przesypać do sokownika i gotować w nim przez około 2,5 godz. Następnie do powstałego soku (około 2,5L) dolać 2,5 l wody. Wsypać cukier i całość dokładnie wymieszać. Zagotować i gotować przez 2 minuty. Rozlać do butelek, szczelnie zakręcić. Pasteryzować około 5 minut.