Sposób przygotowania:
Sorbet z mango dla dorosłych
W garnku połączyć wodę, sok pomarańczowy, cukier i cukier waniliowy - doprowadzić do wrzenia, stale mieszając do rozpuszczenia. Ostudzić i schłodzić.
Dojrzałe miękkie mango obrać i ostrym nożem odciąć od pestki. Zmiksować z sokiem cytrynowym do smaku. Dolać syrop pomarańczowy i ponownie zmiksować. Schłodzić.
Do musu dolać Limoncello i dokładnie wymieszać. Przelać do zamykanego pojemnika i zamrozić.
Można do mrożenia użyć maszynkę do lodów - postępując jak przy tradycyjnych lodach.
Dojrzałe miękkie mango obrać i ostrym nożem odciąć od pestki. Zmiksować z sokiem cytrynowym do smaku. Dolać syrop pomarańczowy i ponownie zmiksować. Schłodzić.
Do musu dolać Limoncello i dokładnie wymieszać. Przelać do zamykanego pojemnika i zamrozić.
Można do mrożenia użyć maszynkę do lodów - postępując jak przy tradycyjnych lodach.