Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Sos brokułowo-pistacjowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Sos brokułowo-pistacjowy

Sos brokułowo-pistacjowy

Składniki:

Sos brokułowo-pistacjowy

 

  • 50 dag brokułów, podzielonych na małe różyczki
  • 10 dag pistacji, posiekanych
  • ½ cebuli, posiekanej
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • ½ szklanki kremówki
  • 1 łyżka soku z limonki
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sos brokułowo-pistacjowy

Brokuły gotujemy przez 5 minut w bulionie, dodajemy zeszkloną na oliwie cebulę, dusimy jeszcze 4 minuty. Dodajemy sok z limonki, kremówkę, pistacje, sól i pieprz, zagotowujemy. Miksujemy na gładki sos. Podajemy z makaronem.


Tagi:

brokuły