Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sos chrzanowy na różowo

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Umyte jabłka, obrać i utrzeć na tarce o dużych otworach. Skropić sokiem z cytryny,

Sos chrzanowy na różowo

Składniki:

Sos chrzanowy na różowo

 

  • 3 łyżki utartego chrzanu

 

 

 

  • 3 łyżki oleju roślinnego

 

  • 2 jaja na twardo

 

 

  • sok wyciśnięty z utartego buraka

 

 

  • cukier

Sposób przygotowania:

Sos chrzanowy na różowo
Umyte jabłka, obrać i utrzeć na tarce o dużych otworach. Skropić sokiem z cytryny, wymieszać z utartym chrzanem i olejem. Połączyć ze śmietaną. Dodać drobno posiekane jaja na twardo i sok z buraka (może być koncentrat do czerwonego barszczu). Przyprawić solą, cukrem oraz sokiem z cytryny. Podawać do mięs i jaj na twardo.