Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sos chrzanowy z czarną porzeczką

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przebrane porzeczki umyć i zmiksować z małą ilością przegotowanej wody. Dodać

Sos chrzanowy z czarną porzeczką

Składniki:

Sos chrzanowy z czarną porzeczką

 

  • 20 dag czarnych porzeczek (mogą być mrożone)

 

  • 3 łyżki utartego chrzanu

 

 

  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Sos chrzanowy z czarną porzeczką
Przebrane porzeczki umyć i zmiksować z małą ilością przegotowanej wody. Dodać chrzan i utarte jabłko, wymieszać, doprawić solą i cukrem. Podawać do wędlin, drobiu lub kanapek. 100g - 125 kcal