MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Sos cytrynowy 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatny sos podawany do mięsa z indyka lub kurczaka.

Sos cytrynowy 2

Składniki:

Sos cytrynowy 2

 

Sposób przygotowania:

Sos cytrynowy 2
Do rondelka wlać bulion warzywny, zagotować. W misce rozprowadzić mąkę ze śmietaną dodając sól i pieprz. Na gotujący się wywar wlać śmietanę z mąka, mieszając , gotować przez 2 minuty. Następnie wcisnąć sok z cytryny uważając na pestki ,żeby nie wpadły do rondelka.Wszystko razem zagotować przez 1 minutę,. Przeleć do sosjerki . Podawać do delikatnego mięsa; indyka, kurczaka.

Tagi:

mak