ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Sos czekoladowy Eweliny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny sos może stanowić dodatek do lodów i innych deserów.

Sos czekoladowy Eweliny

Składniki:

Sos czekoladowy Eweliny

 

  • 1/4 kostki masła lub margaryny Kasia
  • pół szklanki cukru
  • 5 łyżek mleka
  • 4 -6 łyżek kakao

Sposób przygotowania:

Sos czekoladowy Eweliny
Kakao mieszamy z cukrem. Do małego rondelka wkładamy margarynę oraz wlewamy mleko. Na bardzo małym ogniu roztapiamy tłuszcz powoli dosypując cukier i kakao. Wszystkie składniki muszą się ze sobą dokładnie połączyć, ale nie można dopuścić aby nasza mieszanka się zagotowała. Gdy nasza masa będzie aksamitna, zdejmujemy z ognia. Gotowe!