Sposób przygotowania:
Sos Czosnkowy 8.
Na poczatku wrzucamy czosnek(1,5 glowki) do naczynia zaroodpornego(najlepiej malego)zalewamy olejem(oliwa z oliwek) dodajemy ziola i pieczemy do miekosci w temp 200C max,ostudzamy olej odcedzamy od czosnku i przypraw,nastepnie w robocie kuchennym wlewamy zoltka musztarde (2 rodzaje) miksujemy w robocie na szybkich obrotach dodajemy nasz odcedzony olej bardzo powoli nastepnie dodajemy nasz olej roslinny tez bardzo powoli,po uzyskaniu majonezu o smaku czosnku doprawiamy go sola i ocetem winnym konsystencja majonezu powinna byc gesta dodajemy jogurt reszte czosnku wycisnietego przez praske pieprz ziola i zostawiamy w lodowce na kilka godzin najlepiej cala noc,gdy sosik juz jest gotowy przelewamy go przez sito o malych oczkach zeby pobyc sie grudek po czasnku i ziolach. Przepis jest podany na ok 8-10 porcji czyli w sam raz na grila PozdrawiamGOOD LUCK! uper s