wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Sos do jajek 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jak tylko pojawia się kalarepka w ogrodzie, to szybko znika. Zjadamy ją na surowo lub robię pyszny sosik do jajek, a czasami nawet do ziemni

Sos do jajek 2

Składniki:

Sos do jajek 2

 

Sposób przygotowania:

Sos do jajek 2
Myjemy, czyścimy i obieramy kalarepę. Następnie kroimy ją w niezbyt drobną kostkę. Wrzucamy do garnka, zalewamy woda, dodajemy sól, cukier, masło. Gotujemy, aż kalarepa będzie miękka. Po ugotowaniu dodajemy śmietankę i pokrojony na drobno koperek. Wszystkie składniki miksujemy w blenderze na jednolitą masę. Podajemy, zaraz po przygotowaniu.