mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Sos do potraw z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny sos do grillowanych dań.

Sos do potraw z grilla

Składniki:

Sos do potraw z grilla

 

  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • 120 ml białego wina wytrawnego
  • 1 duża biała cebulka
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 5 łyżek oleju do smażenia
  • 6 kropel sosu tabasco
  • sól, pieprz, bazylia i tymianek do smaku

Sposób przygotowania:

Sos do potraw z grilla
Na początku w garnuszku rozgrzać olej. Cebulę obrać i drobno pokroić a czosnek przecisnąć przez praskę. Wrzucić do garnka. Smażyć razem przez 10 minut.Następnie dodać przecier, ocet, wino, płynny miód i musztardę. Dusić przez 15 minut od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodać sos tabasco i doprawić do smaku przyprawami. Smacznego.

Tagi:

sosy