Sposób przygotowania:
Sos do spaghetti z dodatkiem cukinii
Cebulę obrać i pokroić w kostkę lub zmiksować malakserem, czerwoną cebulę też pokroić drobno lub rozdrobnić malakserem. Cukinię obrać ze skórki i zetrzeć na grubej tarce.
Wymieszać oba gatunki cebuli z cukinią i nasolić, pozostawić na 2-3 godziny.
Następnie zagotować aż zmięknie, zmiksować. Dodać przecier pomidorowy i przyprawić. Wlać ocet, wsypać cukier zagotować jeszcze przez chwilę, wymieszać i wkładać gorące do słoików.
Pasteryzować około 10 minut i wynieś do spiżarki.
Wymieszać oba gatunki cebuli z cukinią i nasolić, pozostawić na 2-3 godziny.
Następnie zagotować aż zmięknie, zmiksować. Dodać przecier pomidorowy i przyprawić. Wlać ocet, wsypać cukier zagotować jeszcze przez chwilę, wymieszać i wkładać gorące do słoików.
Pasteryzować około 10 minut i wynieś do spiżarki.