Sposób przygotowania:
Sos do wielu dań
Umytą i osuszoną łopatkę zmielić razem z czosnkiem i cebulą w maszynce z grubym sitkiem.
Potem na rozgrzaną patelnię wrzucić te składniki i podsmażyć.
Następnie dodać przyprawy, ajwar i pindjur ( to taka pasta podobna do ajwaru ) i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Po tym czasie dodać odsączoną z zalewy kukurydzę i posiekany szpinak i zagotować.
Sos podawać do makaronu, ryżu lub jako sos do lasagne czy cannelloni.
Potem na rozgrzaną patelnię wrzucić te składniki i podsmażyć.
Następnie dodać przyprawy, ajwar i pindjur ( to taka pasta podobna do ajwaru ) i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Po tym czasie dodać odsączoną z zalewy kukurydzę i posiekany szpinak i zagotować.
Sos podawać do makaronu, ryżu lub jako sos do lasagne czy cannelloni.
SylaUla
zewa
Dziękuję :)