kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Sos do zimnego mięsa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos do zimnego mięsa, sos do zimnego mięsa

Sos do zimnego mięsa

Składniki:

Sos do zimnego mięsa

 

  • 1 żółtko
  • 1,5 łyżeczki odsączonych kaparów
  • 1 ogórek konserwowy
  • 1 łyżeczka brandy
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 13 dag odsączonego tuńczyka w oliwie
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • pół szklanki oleju
  • sól
  • cukier
  • biały pieprz

Sposób przygotowania:

Sos do zimnego mięsa
Ogórka obrać. Zmiksować żółtko z musztardą i łyżką soku z cytryny. Nie przerywając miksowania, stopniowo wlewać oliwę i olej. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Zmiksować. Przyprawić do smaku. Podawać na zimno.