aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Sos fasolowy wg Ani

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny sos fasolowy z koncentratem

Sos fasolowy wg Ani

Składniki:

Sos fasolowy wg Ani

 

  • 15 dkg białej fasoli
  • 2 małe marchewki
  • 2 małe cebule
  • 1/2 litra bulionu
  • 1,5 łyżki masła
  • 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego
  • do smaku: cukier, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sos fasolowy wg Ani
Fasolę białą zlać wodą i zostawić na noc. Namoczoną fasolę odcedzić. Przełożyć do garnka, wlać zimną wodę i zagotować. Odcedzić. Marchewkę obrać, umyć i pokroić na większe kawałki. Cebulę obrać i posiekać. Zeszklić cebulę na masełku. Do garnka przełożyć fasolę oraz cebulę i marchew, zalać bulionem i gotować około godziny. Po tym czasie bulion przecedzić. Warzywa zmiksować blenderem, fasolę przetrzeć przez sitko. Dodać do przecedzonego bulionu. Wymieszać. Dodać koncentrat. Wymieszać. Doprawić do smaku. Podawać z mięsem.