Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Sos francuski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

świetny sos do wszystkich sałatek ze świeżych, chrupiących warzyw liściastych nadaje się też do ogórków i pomidorów

Sos francuski

Składniki:

Sos francuski

 

  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 spore szczypty soli świeżo zmielonego pieprzu i zmielonej gorczycy
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • 5-6 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku

Sposób przygotowania:

Sos francuski
sok z cytryny i przyprawy oraz cukier ucierać aż sól i cukier rozpuszczą się oliwę dolewać powoli ubijając trzepaczką do sosu dodać szczypiorek i wszystko wymieszać z sałatką