Sposób przygotowania:
Sos grzybowy
Oczyszczone grzyby drobno pokroić. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić masło i zeszklić cebulę. Następnie dodać pokrojone grzyby, lekko posolić i popieprzyć.
Smażyć aż grzyby puszczą soki. Gdyby grzyby były zbyt suche można podlać odrobiną wody. Dusić aż grzyby będą miękkie.
Następnie wlać śmietankę. I gotować aż sos zgęstnieje i uzyska pożądaną przez nas konsystencję.
Doprawić do smaku jeśli jeszcze potrzeba.
Na koniec dodać natką pietruszki i wymieszać.
Smażyć aż grzyby puszczą soki. Gdyby grzyby były zbyt suche można podlać odrobiną wody. Dusić aż grzyby będą miękkie.
Następnie wlać śmietankę. I gotować aż sos zgęstnieje i uzyska pożądaną przez nas konsystencję.
Doprawić do smaku jeśli jeszcze potrzeba.
Na koniec dodać natką pietruszki i wymieszać.