laleczkaxp

laleczkaxp

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Sos grzybowy:)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fajny sosik;)możemy go dodawać praktycznie do wszystkiego:)

Sos grzybowy:)

Składniki:

Sos grzybowy:)

 

Sposób przygotowania:

Sos grzybowy:)
Grzyby starannie umyć i namoczyć dzień przed przyrządzeniem sosu w dwóch szklankach przegotowanej letniej wody. Nazajutrz ugotować w tej samej wodzie do miękkości(ok.30 minut). Wyjąć z wywaru i posiekać. Z masła i i maki przygotować rumiana zasmażkę. Rozprowadzić ją zimnym wywarem z grzybów, doprawić do smaku sola i pieprzem, mieszając zagotować. Po zdjęciu z ognia wlać śmietanę i dodać posiekane grzyby.

Tagi:

grzybowy