Sposób przygotowania:
Sos grzybowy pachnący goździkiem
Grzybki suszone zalać szklaną wrzątku i odstawić na 15 minut. W tym czasie obrać cebulę i drobno ją posiekać. Na rozgrzanym oleju cebulę zeszklić. Pieczarki obrać i pokroić w cienkie plasterki (razem z trzonkiem). Pieczarki wrzucić do cebulki i dusić do momentu, aż pieczarki zmniejszą swoją objętość. Po 15 minutach grzybki wyjąć z wody ( nie wylewać jej!) i pokroić w cienkie paseczki. Dodać do pieczarek i dusić razem około 5 minut. Goździki rozgnieść trzonkiem noża i a potem jeszcze posiekać. Dodać do garnka. Wsypać także pozostałe przyprawy. Zamieszać. Do wody po moczeniu grzybów dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Wlać do garnka, zamieszać i zagotować. Gotowe:) Smacznego!