pierniczkowo

pierniczkowo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Sos guacamole

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Doskonale sprawdza się jako dodatek do bagietek i innego pieczywa.

Sos guacamole

Składniki:

Sos guacamole

 

Sposób przygotowania:

Sos guacamole
3 dojrzałe awokado obieramy, wyjmujemy pestki i przekładamy do miksera. Z 1/2 chili wyjmujemy pestki i również wrzucamy do miksera. Dodajemy 1 łyżkę soku z limetki, 2 obrane ząbki czosnku i 1 łyżeczkę soli. Wszystko miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy 150 ml kwaśnej śmietany. Całość mieszamy. Sos doskonale smakuje z bagietkami lub innym pieczywem.

Tagi:

awokado