mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Sos holenderski 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny, aksamitny sos idealny do jajek po benedyktyńsku :)

Sos holenderski 2 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sos holenderski 2

 

 

Sposób przygotowania:

Sos holenderski 2
Żółtko, musztardę, masło i mleko wlewam do miseczki i ubijam trzepaczką na parze, aż sos zgęstnieje. Następnie zdejmuję miskę z garnka z parującą wodą i ciągle ubijając, dodaję sok z cytryny, na koniec doprawiam sos solą i pieprzem. Sos podaję do jajek po benedyktyńsku.
Sos holenderski 2
Jajko wybić do filiżanki, rozdzielić białko od żółtka
Sos holenderski 2
Żółtko, musztardę, masło i mleko wlać do miski i ubijać na parze, doprawić