ewelinuśka

ewelinuśka

Szef Kuchni
[Przepisów: 90]

Sos koperkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Czas przyrządzenia: około 15 minut.

Sos koperkowy

Składniki:

Sos koperkowy

 

  • 3 czubate łyżki posiekanego koperku,
  • 1 pełna łyżka mąki,
  • 1 pełna łyżka tłuszczu (masła roślinnego lub margaryny),
  • 1 szklanka mleka,
  • 1/2 szklanki bulionu z kostki rosołowej,
  • sól,
  • trochę startej gałki muszkatołowej,
  • odrobina przyprawy myśliwskiej

Sposób przygotowania:

Sos koperkowy
Przyrządzić białą zasmażkę z tłuszczu i mąki. Następnie rozprowadzić ją mlekiem i wodą, zagotować, mieszając dodać przyprawy i koperek.

Tagi:

przyprawy