Sposób przygotowania:
Sos koperkowy
Koperek po oczyszczeniu drobno posiekać.
Bulion zagotować.
Mąkę połączyć ze śmietaną , następnie powoli wlewać ją do bulionu cały czas mieszając doprowadzić do zagotowania.
Zmniejszyć ogień i dalej gotować aż sos zgęstnieje , doprawić do smaku pieprzem i solą oraz szczyptą przyprawy uniwersalnej a także szczyptą czosnku granulowanego.
Dodać posiekany koperek , jeszcze chwilkę pogotować ciągle mieszając.
Gotowy sos zdjąć z ognia.
Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami, ziemniakami.
Podawać do mięs, do potraw z drobiu itp.
Bulion zagotować.
Mąkę połączyć ze śmietaną , następnie powoli wlewać ją do bulionu cały czas mieszając doprowadzić do zagotowania.
Zmniejszyć ogień i dalej gotować aż sos zgęstnieje , doprawić do smaku pieprzem i solą oraz szczyptą przyprawy uniwersalnej a także szczyptą czosnku granulowanego.
Dodać posiekany koperek , jeszcze chwilkę pogotować ciągle mieszając.
Gotowy sos zdjąć z ognia.
Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami, ziemniakami.
Podawać do mięs, do potraw z drobiu itp.
zbysiowa
BozenaMatuszczyk
Ja właśnie taki wczoraj miałam,ale się napchałam .
Dzięki i pozdrawiam serdecznie.;)
gusia1000