motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Sos koperkowy 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sos jest wspaniałym dodatkiem do mięsa

Sos koperkowy 2

Składniki:

Sos koperkowy 2

 

  • 1 kostka mięsna
  • 1/2 litra wody
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka smalcu
  • cebula
  • 1 łyżka oleju
  • koper
  • vegeta
  • przyprawa do zup
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sos koperkowy 2
Wodę gotujemy z kostką mięsną. Cebulę obieramy siekamy i rumienimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do gotującego bulionu. Na patelni rozgrzewamy smalec, dodajemy mąkę i rumienimy. Dolewamy wodę i energicznie mieszamy aż do zagotowania. Przygotowaną zasmażkę wlewamy do bulionu. Gotujemy jeszcze ok.2 min. Na koniec dodajemy umyty i posiekany koper. Doprawiamy do smaku.

Tagi:

zupa przyprawy