zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

sos koperkowy makusi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

U nas najczęściej podaję taki sos do jajka , ale można także do pulpetów , czy kotletów jajecznych.

sos koperkowy makusi

Składniki:

sos koperkowy makusi

 

  • pęczek koperku
  • masło- 2 łyżki
  • kostka rosołowa ( ja daję drobiową)
  • mała łyżeczka jarzynki
  • śmietana gęsta -200ml
  • mąka do zagęszczenia sosu

Sposób przygotowania:

sos koperkowy makusi
opłukany i pokrojony koperek , poddusić na maśle ,( chwilkę) , wlać wodę ( około 1l. ) dodać kostkę rosołową i gotować ( około 10-15 minut) zagęścić mąką i śmietaną . U nas najczęściej podaję taki sos do jajka , ale można także do pulpetów , czy kotletów jajecznych.

Tagi:

sosy