Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Sos majonezowy, zielony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

pyszny, kremowy - nam smakuje do jaj na twardo albo w koszulkach

Sos majonezowy, zielony

Składniki:

Sos majonezowy, zielony

 

  • 1 szkl. majonezu
  • 1/2 szkl. gęstej, kwaśnej śmietany
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/3 pęczka koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • do smaku: sól, pieprz biały mielony

 

Sposób przygotowania:

Sos majonezowy, zielony
Zieleninę opłukać, osączyć, pokroić na mniejsze kawałki. Do dość wysokiego naczynia włożyć majonez, wlać śmietanę, dodać obrany czosnek i zieleninę, zmiksować na gładki sos. Doprawić solą i pieprzem, ponownie zmiksować. Podawać do jaj i jako dip do warzyw.