halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Sos meksykański

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczny , ostry sos meksykański.

Sos meksykański

Składniki:

Sos meksykański

 

  • keczup 3 łyżki
  • sok pomidorowy 10 łyżek
  • cebula 1 sztuka
  • papryka zielona 1 sztuka
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • czosnek 3 ząbki
  • chili 1 łyżeczka
  • olej 2 łyżki
  • sól
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sos meksykański
Paprykę czyścimy z nasion kroimy w drobniutką kosteczkę. Cebulę, czosnek siekamy drobniutko. Składniki te przesmażamy na 2 łyżkach oleju. Wlewamy sok pomidorowy, doprawiamy sola, pieprzem i chili. Krótko razem mieszając zagotować. Zdjąć z ognia dodać keczup i wymieszać.