Sposób przygotowania:
Kotleciki z białej kiełbasy w sosie chrzanowymETAP 1:
1. Kotleciki:
Białą kiełbasę wycisnąć z flaka do miski, dodać jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, paprykę i majeranek. Całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę, doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Formować kotleciki średniej wielkości, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju.
ETAP 2:
2. Sos chrzanowy:
W garnku roztopić masło, dodać mąkę, dokładnie wymieszać i wlać bulion drobiowy. Gotować chwilę aby sos zgęstniał, następnie dodać chrzan, śmietanę, całość dokładnie wymieszać i ponownie zagotować.
ETAP 3:
3. Gotowe kotleciki przełożyć do sosu i posypać świeżą natką z pietruszki.