Sposób przygotowania:
Sos mięsno - pomidorowy
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę.
Czosnek również obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na patelnię wlewamy olej i
smażymy cebulę aż będzie szklista, dodajemy pokrojony czosnek i przez chwilę smażymy, przekładamy do garnka. Na patelnie wkładamy mięso mielone i smażymy tak długo aż będzie przesmażone, przekładamy do garnka z cebulą. Garnek stawiamy na gazie i dodajemy wodę, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, suszoną bazylię, przecier pomidorowy.
Gotujemy około 10 minut.
Czosnek również obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na patelnię wlewamy olej i
smażymy cebulę aż będzie szklista, dodajemy pokrojony czosnek i przez chwilę smażymy, przekładamy do garnka. Na patelnie wkładamy mięso mielone i smażymy tak długo aż będzie przesmażone, przekładamy do garnka z cebulą. Garnek stawiamy na gazie i dodajemy wodę, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, suszoną bazylię, przecier pomidorowy.
Gotujemy około 10 minut.