oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Sos mięsny wg oliwkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny sosik mięsny podawać do ziemniaków, klusek i kasz...

Sos mięsny wg oliwkowa

Składniki:

Sos mięsny wg oliwkowa

 

  • 25 dag mięsa bez kości
  • 1 szt cebula
  • 1 łyżka tłuszczu
  • 3 szklanki wywaru z warzyw
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku

Sposób przygotowania:

Sos mięsny wg oliwkowa
Mięso pokrajać w drobną kostkę i obrumienić na tłuszczu, dodając pod koniec pokrajaną cebulę, podlać wywarem i udusić do miękkości. Gdy mięso jest miękkie, podprawić sos śmietaną z mąką, zagotować i przyprawić do smaku. Podawać do ziemniaków, klusek i kasz.

Tagi:

mięso beza bezy