Sposób przygotowania:
Sos mięsny z dynią i warzywami
Dynię obieramy ze skórki i wyjmujemy pestki, kroimy w kostkę. Seler obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę.
Na patelnię przekładamy warzywa i mięso, dodajemy masło i smażymy około 10 minut. Wlewamy gorącą wodą i dodajemy listki laurowe, gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie. Dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, gotujemy razem przez kilka minut. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sos podajemy z ugotowanym makaronem.
Na patelnię przekładamy warzywa i mięso, dodajemy masło i smażymy około 10 minut. Wlewamy gorącą wodą i dodajemy listki laurowe, gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie. Dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, gotujemy razem przez kilka minut. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sos podajemy z ugotowanym makaronem.
kuchenny świat