Sposób przygotowania:
Gulasz z biodrówki z szybkowara
Biodrówkę bez kości z tłuszczykiem opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, z każdej strony natrzeć olejem wymieszanym z przyprawą do wieprzowiny, papryką słodką i pieprzem mielonym czarnym, schować do lodówki na kilka godzin.
Do garnka szybkowara wlać olej i rozgrzać, włożyć z marynatą biodrówkę i z każdej strony zrumienić na rumiano na większym ogniu, dodać kawałki cebuli.
Następnie do szybkowara wlać 1/2 litra wody z przyprawą w płynie, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować 45 minut na średnim ogniu.
Gdy spadnie ciśnienie z szybkowara otworzyć i zostawić do przestygnięcia w chłodnym miejscu (ja robię wieczorem i do rana zostawiam w szybkowarze otwartym) pod przykryciem.
Mięso wyjąć, tłustszy kawałek (kawałek chudy do pieczywa) pokroić na kostki i wsypać do mniejszego garnka, wlać cały wywar z szybkowara, dolać wody i dodać kostkę rosołową.
Wsypać mąkę, dodać śmietanę, postawić garnek na ogniu i cały czas mieszać do zagotowania i zagęszczenia sosu, na koniec wsypać posiekaną natkę pietruszki, podawać z czym się lubi, u mnie gotowe kluski gnocchi.
Do garnka szybkowara wlać olej i rozgrzać, włożyć z marynatą biodrówkę i z każdej strony zrumienić na rumiano na większym ogniu, dodać kawałki cebuli.
Następnie do szybkowara wlać 1/2 litra wody z przyprawą w płynie, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować 45 minut na średnim ogniu.
Gdy spadnie ciśnienie z szybkowara otworzyć i zostawić do przestygnięcia w chłodnym miejscu (ja robię wieczorem i do rana zostawiam w szybkowarze otwartym) pod przykryciem.
Mięso wyjąć, tłustszy kawałek (kawałek chudy do pieczywa) pokroić na kostki i wsypać do mniejszego garnka, wlać cały wywar z szybkowara, dolać wody i dodać kostkę rosołową.
Wsypać mąkę, dodać śmietanę, postawić garnek na ogniu i cały czas mieszać do zagotowania i zagęszczenia sosu, na koniec wsypać posiekaną natkę pietruszki, podawać z czym się lubi, u mnie gotowe kluski gnocchi.