Sposób przygotowania:
Sos mięsny z zieloną papryką
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W miedzyczasię cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i usuwamy pestki, kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju smażymy przez 2 - 3 minuty cebulę z czosnkiem i przekładamy do garnka z gotującą się wodą.
Na patelnie wkładamy mięso mielone i smażymy około 10 minut, przekładamy do garnka i dodajemy pokrojoną paprykę.
Gdy papryka będzię prawie miekka,dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowujemy.
Natkę pietruszki myjemy i kroimy na drobno, oprószamy makaron.
Na patelnie wkładamy mięso mielone i smażymy około 10 minut, przekładamy do garnka i dodajemy pokrojoną paprykę.
Gdy papryka będzię prawie miekka,dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowujemy.
Natkę pietruszki myjemy i kroimy na drobno, oprószamy makaron.