Sposób przygotowania:
Sos musztardowy
W średniej wielości rondelku rozpuszczamy masło i zasmażamy mąkę pszenną, którą rozprowadzamy wodą do momentu, aż osiągniemy pożądaną gęstość.
Gotując cały czas na wolnym ogniu dodajemy musztardę sarepską i mieszamy. Zdejmujemy z ognia, doprawiamy do smaku solą, mielonym czarnym pieprzem oraz śmietaną kremówką.
Gotując cały czas na wolnym ogniu dodajemy musztardę sarepską i mieszamy. Zdejmujemy z ognia, doprawiamy do smaku solą, mielonym czarnym pieprzem oraz śmietaną kremówką.
![Sos musztardowy Sos musztardowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-musztardowy-346496.jpg)
![Sos musztardowy Sos musztardowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sos-musztardowy-346498.jpg)