madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 519]

Sos musztardowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Najlepiej smakuje jako dodatek do smażonej kiełbasy z duszonymi ziemniakami lub jajek ugotowanych na twardo. Polecam!

Sos musztardowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sos musztardowy

 

Sposób przygotowania:

Sos musztardowy
W średniej wielości rondelku rozpuszczamy masło i zasmażamy mąkę pszenną, którą rozprowadzamy wodą do momentu, aż osiągniemy pożądaną gęstość.

Gotując cały czas na wolnym ogniu dodajemy musztardę sarepską i mieszamy. Zdejmujemy z ognia, doprawiamy do smaku solą, mielonym czarnym pieprzem oraz śmietaną kremówką.
Sos musztardowy
Na rozpuszczonym maśle zasmażamy mąkę pszenną
Sos musztardowy
Kiedy osiągniemy pożądaną gęstość dodajemy musztardę