Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2715]

Sos musztardowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sos najlepiej podawać na gorąco do mięs

Sos musztardowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sos musztardowy

 

  • 2 łyżki smalec,
  • 1 łyżka mąka,
  • 2 łyżki musztarda,
  • 2 łyżki śmietana,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku przyprawa maggi

 

Sposób przygotowania:

Sos musztardowy
Z mąki i smalcu zrobić zasmażkę, rozmieszać z zimną wodą i zagotować. Dodać musztardę i śmietanę, przyprawić do smaku.
Sos musztardowy
Etap 1
Sos musztardowy
Etap 2

Tagi:

przyprawy