Nati1.28

Nati1.28

Szef Kuchni
[Przepisów: 34]

Sos myśliwski wg Nati1.28

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwy, szybki i tani sosik, doskonały do pyz

Sos myśliwski wg Nati1.28

Składniki:

Sos myśliwski wg Nati1.28

 

  • 2-3 kiełbasy np. zwyczajne
  • kilka dużych pieczarek
  • 1 średnia cebula
  • słodka śmietanka
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • ogórek konserwowy
  • kostka rosołowa
  • margaryna do smażenia
  • przyprawy : sól, pieprz, cukier

Sposób przygotowania:

Sos myśliwski wg Nati1.28
Kiełbasę pokroić w pół talarki, ja wcześniej zdejmuję flak.
Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę i ogórka w kostkę. Pieczarki usmażyć na margarynie z dodatkiem soli i pieprzu. Osobno usmażyć kiełbasę z cebulą, dodać koncentrat pomidorowy, smażyć jeszcze przez chwilę, następnie zalać wodą, dodać kostkę rosołową i doprowadzić do wrzenia. Dodać usmażone pieczarki, zaciągnąć mąką rozmieszana z wodą, mieszać aż sos zgęstnieje. Dodać śmietanę, przyprawić. Dodać ogórka. Smacznego!