mikasia

mikasia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

sos paprykowy mikasi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

świetny dodatek do łagodnych dań lub na wieczór śródziemnomorskich potraw

sos paprykowy mikasi

Składniki:

sos paprykowy mikasi

 

Sposób przygotowania:

sos paprykowy mikasi
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Paprykę umyć, wyciąć z niej gniazdo nasienne, przekroić na pół. Pomidory umyć, ponacinać i sparzyć wrzątkiem. Do nagrzanego piekarnika włożyć na tacy paprykę, piec 20 minut. Po tym czasie ją ostudzić i zdjąć skórkę. Pomidory również obrać ze skórki i pokroić w kostkę, paprykę pokroić w drobną kosteczkę. W większym naczyniu zmieszać jogurt z ziołami, dodać pokrojone warzywa i całość wymieszać.

Tagi:

zioła papryka