Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Sos pieczarkowo-koperkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sos pieczarkowo-koperkowy świetnie nadaje się do polania i mięsa i kluseczek.

Sos pieczarkowo-koperkowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sos pieczarkowo-koperkowy

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowo-koperkowy
Cebulkę i pieczarki obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć na nim cebulkę z pieczarkami. Podlać bulionem, dusić razem przez 20 minut. Koperek umyć i posiekać. Dodać do pieczarek. Jogurt wymieszać z mąką i odrobiną sosu, wlać do sosu. Zagotować. Przyprawić solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej.
Sos pieczarkowo-koperkowy
Pieczarki i cebulkę podsmazyć na masełku.
Sos pieczarkowo-koperkowy
Podlać bulionem i dusic pod przykryciem.
Sos pieczarkowo-koperkowy
Dodać koper, sos zagęścić mąką i przyprawić.