Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Sos pieczarkowo- marchewkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Świetny dodatek do obiadu.

Sos pieczarkowo- marchewkowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sos pieczarkowo- marchewkowy

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowo- marchewkowy
Pieczarki i marchewki oczyszczamy. Pieczarki kroimy w plasterki, zaś marchewkę w kostkę lub półplasterki. Wodę zagotowujemy z kostką rosołową, dodajemy marchewkę i gotujemy około 15 minut, następnie dodajemy pieczarki i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy mąkę rozprowadzoną w zimnej wodzie i zahartowaną wrzątkiem oraz śmietanę. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Sos pieczarkowo- marchewkowy
Marchewkę gotujemy z kostką rosołową do miękkości.
Sos pieczarkowo- marchewkowy
Po 15. minutach dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki.
Sos pieczarkowo- marchewkowy
Sos zaprawiamy śmietaną i mąką, doprawiamy do smaku.

Tagi:

marchewka