polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Sos pieczarkowo - paprykowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najlepiej smakuje z makaronem

Sos pieczarkowo - paprykowy

Składniki:

Sos pieczarkowo - paprykowy

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowo - paprykowy
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę. Cebulę podsmażyć z pieczarkami, doprawić solą i pieprzem. Podlać wodą, a następnie dodać kostkę rosołową. Dusić przez około 15 minut. Paprykę oczyścić, pokroić w paski, dodać do pieczarek, dusić kolejne 15 minut. Śmietanę wymieszać z mąką i podbić nią sos. Zagotować.

Tagi:

papryka