pycia9

pycia9

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Sos pieczarkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 100
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny sos pieczarkowy, fajny dodatek do mięs lub placków

Sos pieczarkowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos pieczarkowy

 

Sposób przygotowania:

Sos pieczarkowy
Pieczarki oczyść i pokrój na plastry. Posiekaj cebulę. W rondlu rozgrzej olej i podsmaż cebulę. Następnie dodaj pieczarki i smaż przez 3 min. Dodaj 1/2 szklanki wody i duś pod przykryciem przez 15 min. Zapraw śmietaną wymieszaną z niepełną łyżką mąki. Dodaj natkę pietruszki i dopraw solą do smaku.
Sos pieczarkowy
czyścimy pieczarki i kroimy je w plastry
Sos pieczarkowy
cebulę siekamy i podsmażamy na oleju w rondelku
Sos pieczarkowy
dodajemy pieczarki podsmażamy przez 3 min i zalewamy 1/2 szklaną wody
Sos pieczarkowy
po 15 min dodajemy śmietanę natkę i sól i mieszamy