Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sos pomidorowo-jabłkowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Sos pomidorowo-jabłkowy jest świetnym dodatkiem do mięs na zimno

Sos pomidorowo-jabłkowy.

Składniki:

Sos pomidorowo-jabłkowy.

 

 

Sposób przygotowania:

Sos pomidorowo-jabłkowy.
Pomidory umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, włożyć do rondla z rozgrzanym masłem i dusić pod przykryciem do miękkości. Następnie miękkie pomidory przetrzeć przez sito. Obrane jabłka, pokroić na cząstki, usunąć gniazda nasienne, włożyć do garnka, wlać 2-3 łyżki wody, rozgotować i zmiksować. Przecier jabłkowy połączyć z przecierem pomidorowym, dodać oliwę, przyprawić do smaku solą i cukrem, wymieszać.