basia4ab

basia4ab

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Sos pomidorowo-koperkowy do gołąbków

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jest cudownym sosem do gołąbków.Pięknie pachnie koperkiem.

Sos pomidorowo-koperkowy do gołąbków

Składniki:

Sos pomidorowo-koperkowy do gołąbków

 

  • wywar mięsno-warzywny 4 szklanki
  • koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
  • koper świeży 1 pęczek
  • pieprz mielony według uznania
  • pieprz ziołowy według uznania
  • jarzynka według uznania
  • mąka pszenna 2 łyżki
  • śmietana gęsta kremówka 4 łyżki

Sposób przygotowania:

Sos pomidorowo-koperkowy do gołąbków
Wywar mięsno-warzywny wlewam do rondla, dodaję przyprawy według uznania, koperek drobno pokrojony, koncentrat, zagotowuję.Następnie dodaję mąkę rozrobioną w wodzie i na końcu śmietanę. Życzę smacznego.